Ngawangun Modél Atom anjeun sorangan: senang & amp; Élmu Gampang pikeun Barudak

Ngawangun Modél Atom anjeun sorangan: senang & amp; Élmu Gampang pikeun Barudak
Johnny Stone

Hayu urang jieun model atom basajan. Pamikiran yén dunya diwangun ku blok wangunan leutik leutik nu urang teu bisa ningali hiji hal anu fascinates kids. Ieu mangrupikeun salah sahiji alesan kuring resep pisan kana proyék modél atom anu gampang ieu pikeun murangkalih pikeun nunjukkeun aranjeunna sacara visual sareng panangan naon anu teu tiasa katingali ku panonna.

Hayu urang ngadamel modél atom!

Naon ari atom?

Sagala-galana dijieun tina atom. Éta sapotong pangleutikna tina hiji unsur anu masih mibanda sagala sipat elemen éta. Janten, upami aya anu masihan anjeun atom Hélium sareng anjeun tiasa ningali ka tingkat molekular, anjeun tiasa nyarios yén éta Hélium ngan ukur ku ningali kumaha rupa atom éta.

Patalian: Endah. fakta pikeun murangkalih

Upami aya anu megat sapotong leutik {cukup ageung pikeun rasa} cookie chip coklat sareng anjeun henteu tiasa ningali chip coklat atanapi anu buleud sapertos cookie, anjeun panginten tiasa ngaidentipikasi eta salaku cookie chip coklat tina rasa.

Kumaha cara ieu jalanna ngan leuwih leutik.

Ngajalajah Struktur Atom jeung Kids

Kamungkinan sanggeus ngenalkeun konsep atom di imah atawa di kelas sains jeung budak anjeun cara hébat pikeun ngamimitian paguneman jeung ngajawab patarosan kawas:

Tempo_ogé: Kumaha Ngagambar Sonic The Hedgehog Gampang Diprint Palajaran Pikeun Barudak
  • Naha atom nyieun tabel ieu?
  • Leungeun kuring?
  • Komo kulkas?

Enya, enya, komo kulkas. Barudak resep mikir BIG jeung mikir.ieu LEUTIK bener, bener badag. Nyieun model atom babarengan bisa mantuan aranjeunna narjamahkeun gagasan ieu kana hal nu leuwih konkrit saeutik.

Struktur Atom

Proton, Neutron & amp; Éléktron…OH MY!

Atom mangrupa gabungan tina proton , neutron jeung éléktron . inti hiji atom némbongan kawas proton jeung neutron sakabéhna smashed babarengan nu nyieun hiji puseur buleud. Éléktron ngorbit ngurilingan inti.

nomer atom hiji atom nyaéta jumlah proton dina éta atom. The Table periodik Unsur ngatur eta sadayana. Ibarat alphabetization atom!

“Beurat total hiji atom disebut beurat atom . Ieu kira-kira sarua jeung jumlah proton jeung neutron, kalawan tambahan saeutik tambahan ku éléktron. tabel periodik pikeun neuleuman & amp; warna

Modél atom Bohr atom nitrogén. ilustrasi vektor pikeun élmu

Modél Bohr

“Dina fisika atom, modél Bohr atawa modél Rutherford–Bohr, dipidangkeun ku Niels Bohr jeung Ernest Rutherford dina taun 1913, nyaéta hiji sistem anu diwangun ku leutik, inti padet dikurilingan ku éléktron nu ngorbit—sarupa jeung struktur Tatasurya, tapi mibanda daya tarik nu disadiakeun ku gaya éléktrostatik gaganti gravitasi.”

–Wikipedia <–ulahBiasana dianggo salaku sumber utama, tapi éta ngagaduhan katerangan anu paling jelas ngeunaan modél Bohr

Hayu urang ngawangun hiji pikeun senang!

Ngawangun Modél Atom pikeun Barudak

Bahan Atom Diperyogikeun

  • karajinan pom-poms dina tilu warna dina jumlah anu sami
  • karajinan kawat
  • panas lem atanapi lem biasa sareng kasabaran

Cara Nyieun Modél Atom

Lengkah 1

Masing-masing kelir pom-pom bakal ngagambarkeun bagian nu béda tina atom: proton, neutron jeung éléktron.

Lengkah 2

Supaya basajan pisan kiwari, urang nyieun atom nu boga muatan nétral, jadi urang bakal ngagunakeun jumlah proton, neutron jeung éléktron nu sarua. Proyék seni saméméhna geus ngurangan suplai pom-pom urang, jadi dua conto nu urang némbongkeun bakal boga pisan leutik nomer atom .

Lengkah 3

Kawat ngagambarkeun jalur éléktron . Kahiji, fashion jalur éléktron pikeun tiap éléktron Anjeun. Ieu orbit sabudeureun inti, jadi nyieun aranjeunna rada lega di tengah jeung heureut di tungtung.

Lengkah 4

Lem panas pom-pom éléktron kana kawat {urang nutupan tungtung joint}.

Tempo_ogé: Play mangrupa Bentuk pangluhurna Panalungtikan

Lengkah 5

Jieun inti ku cara ngahijikeun pom-pom proton jeung neutron dina hiji bal.

Dina conto ieu: biru=proton, koneng=neutron jeung oranyeu=éléktron - model atom ieu boga dua proton, dua neutron jeung dua éléktron nu ngajadikeun éta Hélium

Lengkah 6

Jieun stabilitas pondok rod kaluar tinakawat pikeun ngagantelkeun jalur éléktron kana inti . Pikeun jadi fancy sarta ngaleutikan pisibilitas potongan konektor ieu, abdi glued potongan stabilitas "rod" kana inti lajeng napel na di jalur éléktron handapeun pom-pom éléktron dina gabungan aslina.

Dina conto ieu: héjo=proton, oranyeu=neutron jeung konéng=éléktron - model atom ieu mibanda tilu proton, tilu neutron jeung tilu éléktron nu ngajadikeun Litium

Lengkah 7

Sakali jalur éléktron/éléktron napel na inti, anjeun bakal kudu ngalakukeun sababaraha orbit atom ngatur model atom Anjeun. Nu leuwih gede nomer atomna, beuki susunan!

Pangalaman Urang jeung Kagiatan Atom

  • Kahiji-hiji, murangkalih kuring resep nyieun model atom ieu. Urang tungtungna nyieun LOT atom. Nalika urang ngadamel masing-masing, urang bahas anatomi atom sareng bagian mana anu kalebet.
  • Unggal atom anu urang ngawangun urang bakal milarian nomer atomna dina Tabel Periodik pikeun ningali nami naon anu urang damel. Kuring resep kumaha gampangna ieu dilakukeun pikeun murangkalih sareng dina sababaraha waktos, kuring Googling unsur singketan sareng lafal.
  • Gambar Atom: Saatos palajaran ieu, kuring perhatikeun yén corat-coret sareng gambar budak lalaki mimiti ngagaduhan objék. orbit. Pikeun gaduh konsép 3-D ieu diinterpretasi ku aranjeunna dina 2-D cukup keren.
Ngahasilkeun: 1

Easy AtomModél

Bangun atom modél basajan ieu sareng murangkalih pikeun ngajar budak kumaha rupa atom kalayan senang-senang! Modél sains anu gampang ieu tiasa ngajar budak ngeunaan struktur atom sareng nomer atom, jsb. Modél atom 3D ieu gampang sareng pikaresepeun sareng tiasa dilakukeun dina sababaraha menit kalayan suplai karajinan anu tiasa diaksés.

Waktu Aktif20 menit Total Waktu20 menit KasesahSedeng Estimasi Biaya$1

Bahan

  • karajinan pom-poms dina tilu warna dina jumlah anu sarua
  • kawat karajinan

Alat

  • bedil lem panas kalawan lem

Parentah

  1. Putuskeun warna pom pom naon nu bakal Anjeun pake pikeun ngagambarkeun unggal item: proton, neutron jeung éléktron.
  2. Pikeun nyieun atom nu boga muatan nétral, make jumlah proton sarua, neutron jeung éléktron (jumlah warna pom pom sarua).
  3. Kawat karajinan ngagambarkeun jalur éléktron jadi unggal éléktron bakal boga hiji. Jieun jalur éléktron kaluar tina kawat anu ngorbit inti nu hartina maranéhna bakal rada lega di tengah ti di tungtung ech.
  4. Lem panas pom pom éléktron kana unggal jalur éléktron kawat karajinan di simpang tina dua kawat.
  5. Jieun inti di tengah atom model ku cara ngagantelkeun proton jeung neutron pom pom babarengan dina bal.
  6. Atur éléktron ngorbit anjeun sabudeureun inti jeung potongan konektor lamun diperlukeun. .
© Holly ProyékKetik:DIY / Kategori:Kagiatan Élmu pikeun Barudak

Leuwih Kasenangan Élmu pikeun Barudak ti Blog Kagiatan Barudak

  • Parios lembar kagiatan anu tiasa dicitak senang kami pikeun métode ilmiah pikeun murangkalih.
  • Kami resep kana proyék-proyék sains anu pikaresepeun ieu pikeun murangkalih.
  • Hayu urang maénkeun kaulinan sains babarengan!
  • Urang gaduh ideu sains anu saé pikeun murangkalih sadaya umur. .
  • Aduh! Ékspérimén élmu Lebaran ieu henteu pikasieuneun pisan!
  • Percobaan sains prasakola mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun diajar.
  • Percobaan ferrofluid sareng magnet pikeun murangkalih.
  • Jieun percobaan karéta éléktromagnétik
  • Parios sagala jinis ékspérimén sains anu gampang!

Kumaha cara ngawangun modél atom anjeun? Naha budak anjeun resep ngajajah atom?




Johnny Stone
Johnny Stone
Johnny Stone mangrupikeun panulis gairah sareng blogger anu khusus dina nyiptakeun kontén anu pikaresepeun pikeun kulawarga sareng kolot. Kalayan taun pangalaman dina widang pendidikan, Johnny parantos ngabantosan seueur sepuh milarian cara kreatif pikeun nyéépkeun waktos anu berkualitas sareng murangkalih bari ogé maksimalkeun poténsi diajar sareng kamekaran. Blogna, Hal-Hal anu Gampang Dilakukeun sareng Barudak Anu Henteu Merlukeun Kaahlian Husus, dirancang pikeun masihan kolotna kagiatan anu pikaresepeun, sederhana, sareng terjangkau anu tiasa dilakukeun sareng murangkalih tanpa kedah hariwang ngeunaan kaahlian atanapi kaahlian téknis sateuacana. Tujuan Johnny nyaéta pikeun mere ilham kulawarga pikeun nyieun kenangan unforgettable babarengan bari ogé mantuan barudak ngamekarkeun kaahlian hirup penting jeung piara cinta diajar.